З Днем студента

З Днем студента

середу, 10 листопада 2021 р.

ТИЖДЕНЬ ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ. ДЕНЬ ТРЕТІЙ

 Тиждень енергозбереження триває. 

День третій.

«Зміни клімату - наша реальність. Вони відбуваються прямо зараз і є загрозою для всього людства».                      Леонардо Ді Капріо

Проблема енергозбереження набагато глибша, ніж може здатися на перший погляд. Економія енергії дозволить знизити забруднення навколишнього середовища.

Крім того, енергозбереження вигідно економічно. Заходи з економії енергоресурсів в два з половиною – три рази дешевше, ніж виробництво і доставка споживачам такої ж кількості знову отриманої енергії, отриманої з традиційних джерел. Тим більше, що найпростіші та елементарні заходи енергозбереження доступні кожному і можуть бути застосовані в повсякденному побуті.

Для заощадження не потрібно якогось спеціального обладнання, оскільки це можна робити і в домашніх умовах - навіть елементарно вимикати світло, виходячи з кімнати. 

Україна має значні природні ресурси та унікальне для Європи навколишнє середовище, але водночас є однією з найбільш екологічно забруднених країн регіону та однією з країн світу, де енергія використовується найменш ефективно. Водночас, країна володіє багатими природними ресурсами та важливими міжнародними водними джерелами, а отже її промислова діяльність та споживання енергії мають значний вплив на глобальні кліматичні зміни. Зміна клімату загрожує цілісності природних систем - від коралових рифів до Арктики. ЇЇ наслідки вже відчуваються в усьому світі, і наша країна - не виключення

  https://wwf.ua/our_work/climate_change/climate/climate_impacts_ua/.

1. Проведіть моніторинг споживання енергоресурсів вдома , використавши наступні таблиці.

https://drive.google.com/file/d/17pj00N1Tjfl9LC7k3j43pljJScztZK1W/view?usp=sharing

https://ecotown.com.ua/news/YAk-rozrakhuvaty-spozhyvannya-enerhiyi-u-budynku/


Кілька коротких та простих порад з енергозбереження:

30 порад від Всесвітнього фонду дикої природи:

Немає коментарів:

Дописати коментар